Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie, ook wel psychomotore therapie genoemd, richt zich op kinderen en volwassen met psychische klachten en/of een ontwikkelingsachterstrand. Denk aan problemen in het autistisch spectrum, ADD, ADHD en klachten door chronische aandoeningen, een burn-out of stress.

Tijdens de therapie doe je samen met de therapeut lichamelijke activiteiten, oefeningen en opdrachten. Door sport en spel doe je nieuwe ervaringen op het gebied van voelen en denken op. Daarbij let de psychomotorisch therapeut op de signalen die je lichaam bij bepaalde bewegingen of oefeningen geeft. Je experimenteert met ander gedrag om je klachten te verhelpen of verlichten. Ook leer je beter met je klachten omgaan.

Over de psychomotorisch therapeut
In de praktijk is Dyanne Verpaalen werkzaam als Psychomotorisch Therapeut. Dyanne is tevens afgestudeerd als sportcoach. Hiermee kan ze verenigingen ondersteunen bij kinderen met sociaal-emotionele en/of gedragsproblematiek. Samen met de vereniging en trainers wordt gezocht hoe alle kinderen, met of zonder gedragsproblematiek of blessures, binnen een vereniging lekker kunnen sporten.

Gratis inloopspreekuur
Iedere dinsdag van 17.00 – 18.00 uur is een vrijblijvend spreekuur. Aanmelden kan via d.verpaalen@jonghenvanosta.nl.

Vergoeding psychomotorische therapie
Uw behandeling worden veelal vergoed uit de aanvullende verzekering. Informeer ernaar bij ons of bij uw zorgverzekeraar.

Afspraak maken of meer weten?
Bel 0161 22 65 60 of e-mail naar info@jonghenvanosta.nl.

Onze psychomotorische therapeuten:

Maak een afspraak